Directorul BitInstant, Charlie Shrem, arestat din cauza suspiciunilor de spălare a banilor | Romanian.globalsciencecollaboration.org

Directorul BitInstant, Charlie Shrem, arestat din cauza suspiciunilor de spălare a banilor

Directorul BitInstant, Charlie Shrem, arestat din cauza suspiciunilor de spălare a banilor

Charlie Shrem, bine-cunoscut CEO al Criptomonedă exchangeBitInstant, a fost arestat la aeroportul JFK, la New York, în această duminică (26) și acuzat de spălare de bani. 

Antreprenorul este acuzat de a vinde mai mult de 1 milion $ în Bitcoins pentru Silk Road userswith ajutorul unui partener în vârstă de 52 de ani, cunoscut sub numele de Robert Faiella sau „BTCKing“, care a operat un schimb Bitcoin subteran de pe site-ul bazarul de droguri.

Monedele digitale au fost ulterior folosite pentru a cumpăra medicamente și alte elemente ilegale pe întuneric piață bazată pe web. O declarație (versiune completă aici), eliberat de Oficiul de Districtul de Sud din New York, Statele Unite ale Americii Attorney susține că Shrem însuși a cumpărat, de asemenea, medicamente pe Silk Road.

Fiecare inculpat este acuzat de conspiratie pentru a comite spălare de bani, și exploatarea unui bani fără licență de emisie de afaceri. Shrem este, de asemenea, acuzat în mod voit nedepunerii orice raport de activitate suspectă în ceea ce privește tranzacțiile ilegale Faiella lui prin intermediul companiei, cu încălcarea secretului bancar Act.

Shrem, care este, de asemenea, un vice-presedinte la Fundatia Bitcoin, a fost prezentat in aceasta luni (27) într-un courtbefore federal din Manhattan judecătorul Henry Pitman, în timp ce autoritățile au arestat Faiella la reședința sa din Cape Coral, Florida. El ar trebui să fie prezentate într-un tribunal federal din districtul Orientul Mijlociu din Florida.

„Așa cum a afirmat, Robert Faiella și Charlie Shrem schemed să vândă peste 1 milion de $ în Bitcoins a criminalilor aplecat asupra traficului de droguri pe site-ul de droguri web întuneric, Silk Road. Modele cu adevărat inovatoare de afaceri nu trebuie să recurgă la modă veche lege-rupere, iar când Bitcoins, ca orice monedă tradițională, sunt spălate și utilizate pentru a favoriza activitatea infracțională, de aplicare a legii nu are nici o alegere, ci de a acționa. Vom urmări agresiv pe cei care vor coopta noi forme de valută în scopuri ilicite“, procurorul din Manhattan din SUA Preet Bharara a comentat cu privire la caz.

Site-ul web al BitInstant de schimb, care este susținută de gemenii Winklevoss, este în prezent offlineafter o lungă perioadă de presupuse actualizări și un costum de clasă acțiune întemeiat pe reprezentarea greșită a serviciilor sale.

„Ascunde în spatele computerele lor, ambii inculpați sunt acuzați contribuie cu bună știință și facilitarea vânzărilor de droguri anonime“, agent DEA James Hunt a declarat, adăugând că ambii suspecți câștigat „profituri substanțiale de-a lungul drum“.

Faiella și Shrem se confruntă acum cu închisoarea pedepsele maxime de 25 de ani și 30 de ani, respectiv. Asistentul procurorului Serrin Turner se ocupă de caz, care este manipulat de către Complexul Unitatea Fraudele a Oficiului.

Știri asociate


Post ICO

Recunoașterea Bitcoin câștigă încet abur, în ciuda eșecurilor

Post ICO

Bitcoiners sparge lor iPhones după Apple spune nu la App Blockchain

Post ICO

Aplicații Bitcoin

Post ICO

Specialistul Bitcoin spune că moneda digitală a început deja să înlocuiască dolarul american

Post ICO

Portofele Bitcoin

Post ICO

Actorul australian lansează Ghidul Idiotului pentru Bitcoin, o carte electronică pentru începători

Post ICO

Alydian găzduiește Terahash pentru a cuceri minerii mari

Post ICO

O platformă de tranzacționare Bitcoin nouă și specială sosește în iulie

Post ICO

Giganți bancari care susțin tehnologia Bitcoin

Post ICO

Software-ul Bitcoin se actualizează, SUA explică impozitarea Bitcoin și mai multe actualizări de Știri

Post ICO

Bitcoin Evanghelistul Jason King conduce 3.237 mile pentru a promova criptocurrency

Post ICO

Bitcoin Sf. Petersburg Bowl