Autoritățile au închis Road Silk 2.0 și alte site-uri web - au arestat trei bărbați în SUA și Irlanda | Romanian.globalsciencecollaboration.org

Autoritățile au închis Road Silk 2.0 și alte site-uri web - au arestat trei bărbați în SUA și Irlanda

Autoritățile au închis Road Silk 2.0 și alte site-uri web - au arestat trei bărbați în SUA și Irlanda

Web-ul întunecat este din nou în criză. FBI-ul a confiscat și închis pe site-ul Silk Road 2.0, care a fost prezent una dintre cele mai mari piete online ilegale care deservesc mii de clienți-Criptomonedă prietenos prin intermediul Darknet, și, de asemenea arestat presupusul operatorul său în San Francisco.

Biroul suspectează Blake Benthall a fost omul din spatele a doua versiune a Silk Road, creat după cel original, de asemenea, a fost arestat de autoritățile din America de Nord în timpul 2013. În momentul în care FBI-ul a promis să urmărească evoluția Silk Road 2.0and acționează în consecință și promisiunea a fost aparent păstrată.

Cu toate acestea, în afară de gigantul ilegal, există, de asemenea, rapoarte fiind publicate pe Reddit care confirmă faptul că mai multe alte piețe de desfacere sunt în jos, de asemenea.

Potrivit Irish Examiner, FBI-ul a încheiat un parteneriat cu Europol pentru a efectua o operațiune cu numele de cod „Onymous'- descris ca fiind«o zi internațională de acțiune pentru a perturba activitatea globală pe Darknet»- să„aducă în jos și elimina anumite site-uri și forumuri "ca schimburile comerciale în principal în Bitcoin și alte tipuri de bani digitale.

Busting Silk Road 2.0 a fost anunțată de FBI prin intermediul Twitter.

Într-o declarație emisă după operație de succes, FBI-ul subliniază că Silk Road 2.0 a generat 8 milioane $ în vânzări și a fost folosit de „mii de traficanți de droguri și a altor furnizori ilegale“.

Desigur, știm cu toții că bazate pe web întuneric piețele de desfacere ilegale sunt ca hidra mitologice: dacă taie un cap, două vor crește în locul ei. Cu toate acestea, Biroul se obligă să „se întoarcă ori de câte ori este necesar pentru a închide bazaruri penale on-line nocive“.

În timp ce FBI-ul reținut Blake Benthall în cadrul operațiunii internaționale, autoritățile irlandeze au arestat, de asemenea, alți doi bărbați din Dublin. Unul dintre ei a fost identificat ca fiind un distribuitor on-line de produse ilegale cu clienții răspândit în întreaga lume. Operațiunea irlandeză a fost realizat de Unitatea Națională de droguri Garda, responsabil pentru sechestrarea de tablete de ecstasy, LSD și alte droguri controlate în valoare de 180.000 €.

Un purtator de cuvant al Garda saidthat „o parte critică a acestei operațiuni a fost de păstrare a datelor de pe calculatoarele criptate care legate de distribuția la nivel mondial de droguri controlate de la aceste premise din Dublin“.

Cu ajutorul neprețuit al activelor Biroului penal (CAB) și Unitatea de Investigații criminalitatea informatică, un număr de calculatoare au fost recuperate în condiții de siguranță cu informații accesibile imediat la momentul intrării pe această căutare.

În acest moment analiză continuă în ceea ce privește depozitarea monedei electro Bitcoin, și CAB au confiscat deja anumite active în valută.

După primul bust, anchetatorii au efectuat o căutare de monitorizare în Crucea lui Harold, un cartier suburban din Dublin sud. Ei au reușit să profite de mai multe medicamente, precum și înregistrările de conturi bancare offshore, cu sediul în Elveția, Belize, Polonia și alte câteva țări. „Ancheta financiară în legătură cu această anchetă continuă cu noi informații încă mai vin la lumină în acest moment“, a adăugat purtătorul de cuvânt al Garda.

Theoperation „Onymous“ este programat doar pentru a pune capăt acestei vineri (7), dar până în prezent se pare ca este deja un succes pentru autoritățile acesteia.

Știri asociate


Post ICO

Raportul bancar al Canadei spune că Bitcoin poate aduce riscuri pentru stabilitatea financiară globală

Post ICO

Biroul de impozitare australian întârzie adoptarea hotărârilor - încă dorește înregistrarea minimală TX Records

Post ICO

Bank of Montreal avertizează Cointrader în legătură cu acțiunile anti-Bitcoin - fără consecințe pentru alte companii până acum

Post ICO

Bitcoin nu este sigură - o minciună a băncilor și a guvernelor (Iată de ce)

Post ICO

Australienii iubesc Bitcoin Bill Pay

Post ICO

Faceți cunoștință cu BCI, noua companie de investiții concentrată pe blocuri, lansată de Cryptor Trust

Post ICO

Bitcoin învinge PayPal datorită tranzacției masive de 194.993 BTC

Post ICO

Achiziționarea portofelului Lemon de către LifeLock șterge toate așteptările legate de suportul Bitcoin

Post ICO

Bitcoin ATM-urile produse de Robocoin și PayMaq au lovit Coreea de Sud și Spania

Post ICO

Adam B. Levine: este greu să se respecte când regulile pot fi modificate în orice moment

Post ICO

Acceptând Bitcoin ca o plată? Spuneți da, dar aveți grijă în același timp

Post ICO

Un avocat din Texas acceptă Bitcoins ca plată pentru facturile legale