Bitcoin Value Partea 3: Teoria valorii Bitcoin a lui Konrad S Graf | Romanian.globalsciencecollaboration.org

Bitcoin Value Partea 3: Teoria valorii Bitcoin a lui Konrad S Graf

Bitcoin Value Partea 3: Teoria valorii Bitcoin a lui Konrad S Graf

Acest articol este a treia tranșă dintr-o serie de 4-parte pe teoria și originea Bitcoinvalue. În primele două articole, ne-am uitat la două teorii diferite de valoare prezentate de doi gânditori importanti din comunitatea Bitcoin, Konrad S. Graf și Detlev Schlichter.

În ultima tranșă din această serie, partea 2, ne-am uitat la teoria valorii Bitcoin avansate de Detlev Schlichter. Teoria lui susține că Bitcoin, sau orice altă monedă modernă, nu are nevoie să posede o valoare de utilizare directă pentru a deveni o monedă. Faptul că există deja alte monede absolvă Bitcoin de a trebui să fie supuse procesului de tranziție deplină de a merge de la a fi o marfă obișnuită, devenind un mediu de schimb, iar apoi a devenit o monedă larg acceptată. Bitcon poate pur și simplu „salut norocos“, sau bootstrap, pe monedele de pre-existente prin intermediul sistemelor lor de preț stabilit și le pot înlocui treptat, devenind în cele din urmă o unitate de cont în sine. La sfârșitul partea 2, am ajuns la concluzia că teoria Schlichter pentru originea valorii Bitcoin este o descriere foarte exactă a procesului de bootstrapping valoare, dar aceasta nu oferă o soluție satisfăcătoare pentru problema reală la îndemână. Teoria Schlichter nu explică modul în care Bitcoin a devenit un mediu de schimb care a fost capabil de bootstrapping la moneda fiat, în primul rând. Pentru a oferi o teorie economică solidă pentru originea valorii Bitcoin, trebuie să determinăm modul în care Bitcoin a devenit un mediu de valoare de schimb, mai degrabă decât tratarea valorii sale ca un dat și descrie legătura acesteia cu fiat pur și simplu.

În acest articol, vom examina teoria avansată în partea 1, valoarea Bitcoin teoria Konrad S. Graf.

Un rezumat al Bitcoin Teoria valorii lui Graf

Argumentul lui Graf, așa cum sunt prevăzute în partea 1, prevede că Bitcoin are într-adevăr o valoare de utilizare directă și este în prezent trece prin procesul de tranziție a determinat în Ludwig von Mises' (imaginea de mai jos) de regresie teorema. Potrivit lui Graf, nu se pune problema dacă este sau nu Bitcoin încalcă sau aderă la teorema de regresie; această problemă nu este o chestiune de teorie economică, ci mai degrabă o chestiune de istorie. Adevărata întrebare este aici: În ce moment a mers Bitcoin de la a fi un consumator bun la un mediu de schimb, atunci când a fost ultima zi de barter?

Odată ce recunoaștem această întrebare ca problema reală implicate în determinarea existenței unei utilizări valoare directă în Bitcoin, tot ce trebuie să facem este să privim la istoria Bitcoin, pentru a obține o soluție satisfăcătoare pentru problema la îndemână, în conformitate cu Graf. În cazul în care soluția la acest conflict este la fel de simplu ca identificarea ultima zi de barter Bitcoin, atunci putem spune cu încredere deplină că Bitcoin a avut o valoare de utilizare directă a doua zi înainte de primul schimb fiat-pentru-Bitcoins a avut loc vreodată. Cu o scurtă privire la „Istoric“, pagina de en.bitcoin.it, Bitcoin a atins o rată de schimb oficial pe 05 octombrie 2009. Dacă vom adera la teoria lui Graf valoarea Bitcoin, care susține că Bitcoin avea într-adevăr o utilizare utilizare directă valoare, apoi 04 octombrie 2009 a fost ultima zi de barter pentru Bitcoin. La acel moment, Bitcoin a fost doar un consumator de și nu a fost o monedă în nici un fel.

Cu toate acestea, răspunsul la această întrebare istorică nu dezvăluie nici o informație cu privire la evaluările care îi sunt imputate asupra Bitcoin înainte de a fi atins un raport de schimb cu moneda Fiat. Graf spune că această lipsă de date nu contează, deși, pentru că teorema de regresie este un adevăr apoditic, acesta nu poate fi niciodată încălcate prin orice bun în procesul de a deveni un mediu de schimb. Deci, chiar dacă nu știm în mod explicit ce valoare de utilizare directă Bitcoin a fost, încă mai știm că unul a existat în mod necesar. Altfel, n-ar fi devenit un mediu de schimb și nu s-ar fi stabilit un curs de schimb definit cu diversele monede Fiat. Graf susține că, atâta timp cât putem stabili că a existat o perioadă de timp în istorie când Bitcoin a avut nici o valoare monetara, atunci nu a fost cu siguranta o valoare de utilizare directă prezent, indiferent dacă sunt sau nu putem identifica ce că utilizarea valoare a fost. Prin urmare, teorema de regresie este îndeplinită.

Deși dl Graf susține că identificarea valorii de utilizare Bitcoin nu este o cerință pentru a stabili dacă sunt sau nu această valoare a existat de fapt, el încă mai încearcă să identifice acest lucru evaziv valorii de utilizare. El citează lucrarea istorică a lui Petru Surda în furnizarea de ipoteza lui pe evaluările subiective ale „-schimb de pre-valoare“ eră în istoria Bitcoin lui. Primii mineri Bitcoin și utilizatorii, susține el, nu a Bitcoin valoare ca monedă; mai degrabă, au avut probabil o altă evaluare care a avut ceva de-a face cu un interes în tehnologia implicată în Bitcoin sau protocolul în sine. Valoarea a venit de la satisfacția cu experiență în rezolvarea unei probleme, expunând o eroare sau defect în sistem, sau doar meșterească o noua tehnologie. Indiferent, aceste evaluări au fost în întregime subiective și conținutul lor nu contează în sensul praxeologiei. Tot ceea ce contează este faptul că evaluările au avut loc și că au avut consecințe logice, care, desigur, a dus la Bitcoin se angaja într-o călătorie de a deveni o monedă legitimă.

Motives derutante și se termină

 

Dar, există un defect major în teoria lui Graf și speculațiile sale cu privire la evaluările subiective care alcătuiau originea valorii Bitcoin. În teoria sa, Graf are motive confuze și se termină. El a speculat că utilizarea-valoarea Bitcoin a fost satisfacția, sau distracție, câștigat de la rezolvarea unui cod, avansarea de cercetare informatică, etc. Cu toate acestea, aceste satisfactii nu erau capete, au fost doar factori care a motivat minerii și dezvoltatorii Bitcoin devreme pentru a testa viabilitatea ca monedă. Satoshi menționat explicit în Cartea albă că intenția lui a fost de a crea un trustless, sistem digital de numerar. Din cauza acestei declarații explicite de intenție, țelurilor urmărite atunci când se lucrează la Bitcoin sunt clare; oricine care decide să lucreze la dezvoltarea protocolului sau testarea rezistenței sale face acest lucru pentru a determina validitatea Bitcoin ca monedă. Nu există nici o îndoială în această privință, capetele implicate în lucrul la Bitcoin au fost afirmat în mod neechivoc în Cartea albă. Prin urmare, orice fel de satisfacție dobândită din testarea viabilității Bitcoin poate servi doar ca o motivație pentru preluarea sarcinii, nu un scop în sine. Sfârșitul este de a face Bitcoin o monedă mai bună, motivația pentru a face acest lucru este avansarea domeniul de aplicare al informaticii. Indiferent de circumstanțele sunt „avansarea domeniul de aplicare al informaticii“ nu poate fi niciodată un scop care are ca scop, ea poate acționa doar ca o formă de recunoaștere socială, care are rolul de a motiva persoanele să urmărească scopuri. Un individ nu poate crea un nou limbaj de codificare prin avansarea informatică, care este total ilogic. Individul avansează știința calculatoarelor prin crearea unui nou limbaj de codificare. Aceleași reguli logice se aplică Bitcoin. Nu se poate consolida Bitcoin prin avansarea criptografie, el sau ea trebuie să avanseze criptografie prin consolidarea Bitcoin.

Desigur, Graf ar scădea foarte probabil din nou argumentul său că, indiferent de ce, teorema de regresie nu poate fi încălcată, deci dacă este sau nu le-a confundat motive și se termină este lipsită de importanță pentru această problemă la îndemână. El ar argumenta probabil că Bitcoin este o monedă, prin urmare, satisface teorema de regresie. Teorema de regresie nu poate fi încălcată, nici nu poate fi greșit pentru că Ludwig von Mises a spus că este o lege universală. Dar acest argument nu este o stațiune la dogmatismului agresiv? Pentru a spune că Bitcoin se potrivește în teorema de regresie, deoarece teorema spune că trebuie să facă acest lucru se angajează un meci de un raționament circular. Mises a fost într-adevăr, un om genial și este văzut de mulți ca o autoritate în teoria austriacă, chiar și în posteritate, dar asta nu retrograda Mises într-o poziție de divinitate sau omniscienței, așa că nu absolvă teoriile sale de la critici. Pentru a menține economia științifică, toate teoremele trebuie să fie examinate cu un ochi critic, indiferent cât de pasionat suntem autorilor lor. Argumentând că faptul de a Bitcoin fiind un mijloc de schimb confirmă că a avut directă valoare de întrebuințare, deoarece teorema de regresie este legea universală nu face nimic pentru problema la îndemână; astfel de declarații nu fac decât să împrumute mai multă muniție pentru criticii economiei austriece care susțin că practicanții săi sunt neștiințifică. Ar trebui să respingă teoria valorii Bitcoin lui Graf, pur și simplu pentru că el recurge la astfel de tactici dogmatice

În concluzie, teoria Konrad S. Graf privind originea valorii Bitcoin nu răspunde în mod satisfăcător la întrebarea la îndemână. Bitcoin a fost creat în mod deliberat pentru a servi ca un sistem monetar, cu Bitcoins fiind destinate să servească drept monedă. Cum poate exista nici o utilizare directă valoare pentru o monedă care a fost proiectat pentru a funcționa ca o monedă și nimic mai mult? Cum pot avea o utilizare Bitcoin valoare directă în cazul în care nu a fost făcută din materiale fizice care ar fi putut fi utilizate drept consum sau producție bunuri? Este Mises teorema de regresie corectă, sau este o teorie eronată? Vom încerca să abordeze aceste probleme teoretice importante în a patra, și ultima, tranșă din această serie cu privire la originea valorii Bitcoin.

Știri asociate


Post Bitcoin

Coin Scurt raport de preț săptămânal Bitcoin: 7-13 septembrie 2014

Post Bitcoin

Bitcoin Investment 2016: este meritat?

Post Bitcoin

Cum Bitcoin ar putea accelera sau limita inflația Fiat

Post Bitcoin

OP-ED: avem nevoie de mai mult profesionalism în piața analizelor prețurilor Bitcoin

Post Bitcoin

Raportul zilnic al lui Bitcoin: Afilierea fundației Bitcoin din România, populația dominicană care primește bitcoin și multe altele

Post Bitcoin

Coinbase împotriva Btc-e împotriva BitStamp - Cel mai bun loc pentru a cumpăra Bitcoins

Post Bitcoin

6 noi bancomate Bitcoin și unde să le găsești

Post Bitcoin

6 Restaurante care acceptă Bitcoin

Post Bitcoin

Bitcoin Plummets - și poate fi împușcat într-o spirală descendentă de sine însuși - Business Insider

Post Bitcoin

Bitcoin Centralizarea mineritului: Piața se fixează

Post Bitcoin

Este Bitcoin Mining Worth It?

Post Bitcoin

Bitcoin: Economistul francez prezice o zi de calcul - Irish Times