Studiu: Drumul de mătase a fost o schimbare paradigmă în comerțul cu droguri | Romanian.globalsciencecollaboration.org

Studiu: Drumul de mătase a fost o schimbare paradigmă în comerțul cu droguri

Studiu: Drumul de mătase a fost o schimbare paradigmă în comerțul cu droguri

După ce, la un moment dat, Bitcoinwas infam pentru conectarea sa la piața neagră on-line Silk Road, ceea ce a facilitat tranzacții anonime prin utilizarea monedei digitale. Piața „dark net“ a crescut exponențial până în octombrie 2013, când a fost închis brusc în jos de aplicare a legii federale. Cu toate acestea, un nou studyhas fost lansat, care analizează comerțul înfloritoare de droguri, care a existat pe Silk Road în săptămâna sale finale de existență.

Apariția piețelor on-line anonime a dus la o „transformare“ și „schimbare de paradigmă“ inovație în vânzări de droguri, potrivit raportului. Silk Road și alte piețe nete întuneric sunt redefinirea ceea ce înseamnă să fii un traficant de droguri de succes - amenințări, intimidare și violență nu mai sunt necesare sau practice în lumea virtuală.

Cercetătorii susțin că aceasta este o inovație importantă a activității infracționale. Întrucât alți furnizori de droguri de nivel înalt mediu și recurg adesea la războaie gazon violente, în scopul de a proteja teritoriul lor, Silk Road a fost primul exemplu de „casa de compensare on-line“ non-violentă - a furnizat dealeri cu metode sigure și fiabile pentru aprovizionarea cu produse.

Acest lucru contravine percepția comună a Silk Road ca un „eBay pentru droguri“, în cazul în care vânzătorii au fost gândit să vândă în primul rând clienților pentru uz personal. In schimb, cercetatorii au descoperit ca multi clienti Silk Road au fost de fapt dealeri de droguri ei înșiși. Aceste tranzacții business-to-business au fost găsite pentru a ține cont de cel puțin o treime din veniturile totale Silk Road.

Analiza unei revoluții

Studiul a fost efectuat de Judith Aldridge, profesor de drept la Universitatea din Manchester, și David Decary-Hetu, om de știință de criminologie la Universitatea din Lausanne. Ei au folosit personalizate software-ul web-crawling pentru a descărca întregul site-ul Silk Road peste trei zile, în septembrie 2013, la doar câteva săptămâni înainte de agenții federale confiscate site-ul și a arestat presupusul operatorul său, Ross Ulbricht.

Cercetatorii au descoperit ca marimea Silk Road - în ceea ce privește venitul mediu anual - a crescut de la $ 14,400,000 la mijlocul anului 2012-89700000 $ în septembrie 2013, o creștere uimitoare de șase ori în popularitate. Raportul spune că aceasta reprezintă o „cerere extrem de puternică“ pentru acest tip de piață, și că este „puțin probabil“ că piețele negre-net vor dispărea, chiar și în fața reprimări de aplicare a legii.

Motivul principal pentru explozie Silk Road în popularitate a fost de inovare privind modul în care traficanții de droguri interacționează unele cu altele și cu clienții. Combinația de anonimat, comunicații criptate, servicii escrow, și un sistem de reputație încorporat a însemnat că atât vânzătorii și cumpărătorii ar putea funcționa într-un mediu care este relativ sigur și bine reglementat. Nu numai asta, dar la nivel de vânzare cu amănuntul dealeri care au avut acum o metodă pentru aprovizionarea cu produse care nu depinde de bande criminale sau carteluri.

Mit Busted: „eBay pentru Droguri“

Până în prezent, cele mai multe caracterizari ale Silk Road a considerat ca un „Amazon“ sau „eBay“ construit pentru droguri - o idee perpetuat de atât mass-media și două lucrări științifice anterioare. Dar acest ultim studiu a constatat că acest lucru nu a fost neapărat cazul, și că o mare parte din afaceri Silk Road a fost, de fapt, vânzător la furnizor.

Această concluzie a fost atins Scindîndu toate tranzacțiile Silk Road în cinci categorii distincte de preț pentru analiză. Cel mai mic quintila a reprezentat cea mai ieftină versiune a unui produs - doar 1 gram de canabis, de exemplu. Fiecare quintil mai mare a avut o cantitate mai scumpă și mai mare a medicamentului.

A cincea și chintila cea mai mare a reprezentat ordinele în vrac gigantice în valoare de mii de dolari. Aceste înregistrări sunt incluse livre întregi de canabis sau mai multe uncii de cocaină, cantități uriașe care ar fi imposibil pentru un utilizator de droguri de zi cu zi pentru a fi de cumpărare. Valoarea medie a acestor mare preț, ordinele de mare cantitate a variat de la $ 1129 pentru medicamente prescrise la un enorm $ 3,494 pentru ecstasy.

În mod evident, unii cumpărători pe Silk Road au fost, de asemenea, vanzatori - în esență, cumpărând cantități mari de medicamente de la furnizori en-gros, în scopul de a le revinde din nou pentru un profit. Atât de mult a scăzut, în conformitate cu ipoteza cercetătorilor, dar încă le surprins să afle cât de mult venituri a fost făcut prin comenzi vrac. Atunci când aproape jumătate din toate veniturile dintr-un anumit medicament este generat prin comenzi vrac în valoare de mii de dolari, piața în cauză nu este, evident, doar „eBay pentru droguri.“

Inovație transformativă

Deoarece mulți dintre clienții Silk Road au fost ei insisi dealeri de droguri, piața a funcționat ca primul broker virtuale între întreprinderi ilicite. Acest lucru a eliminat multe dintre riscurile asociate în mod tipic cu traficul de droguri - inclusiv violente „războaiele gazon“ între grupuri rivale, și furtul de produs sau în numerar. Vânzătorii au acum o modalitate de a distribui produsul sursă și care ia menținut relativ sigur într-o astfel de afacere riscantă.

În plus, feedback-ul eBay-stil și un sistem de escrow servit pentru a spori încrederea cumpărătorului, în timp ce, de asemenea, plivire vânzătorii fără scrupule, care nu corespund standardelor de produs livrate sau a clienților înșelătoriilor. Rezultatul a fost o selecție sănătoasă de furnizori care oferă servicii de calitate. Cercetatorii extinde la această concluzie:

În drogurile epoca cryptomarket, având client service bun și abilități de scriere, cu o bună reputație prin „feedback-ul“ ca un furnizor sau cumpărător - poate fi mai important decât mușchii și față-în-față conexiuni.

Spre deosebire de ipoteza publice, violența nu ar putea fi o caracteristică inerentă a piețelor ilicite, după toate.

Peisaj economic nou

Toate acestea înseamnă că Silk Road original a fost mult mai mult decât un mod ușor pentru consumatorii de droguri pentru a obține stabili lor. Sigur, cu abilitățile tehnice necesare și răbdare, oricine ar putea să vă autentificați și începe să cumpere medicamente pentru uz personal. Dar, pe de alta parte, oricine ar putea să vă autentificați și începe să cumpere medicamente pentru use.It de afaceri a fost la fel de ușor de a cumpăra o lira de canabis a fost de a cumpăra un gram, presupunând că o poate permite.

Odată cu apariția Silk Road și multe piețe nete întunecate care au apărut să-l înlocuiască, traficanții de droguri au acum o optiune mult mai sigur și de încredere pentru re-stocare a produsului lor. Presupunând că acestea pot naviga obstacole tehnice de a învăța cum să folosească Tor, Bitcoin și criptare PGP, acum este posibil să se opereze în comerțul cu droguri, cu puțin la nici un risc de violență. Războaie gazon, amenințări, intimidare, furt, asasinate - toate lucrurile pe care în mod normal le asociem cu carteluri și bandele de stradă - nu mai fac parte din ecuație atunci când vine vorba de piețele nete întunecate.

Există, fără îndoială, în continuare cercetări științifice necesare cu privire la acest subiect, dar până în prezent rezultatele arata destul de pozitiv. Migrarea vânzărilor de medicamente pe piețele nete întunecate vor servi pentru a reduce violența în stradă, și să ia puterea de departe de cartelurile criminale și bandele care se dezvoltă pe sistemul actual. Acest lucru ar trebui să vină ca o surpriză pentru criticii de razboiul impotriva drogurilor - dar acum, există în cele din urmă analiza științifică care arată schimbarea de paradigmă este reală, și este un lucru bun.

Știri asociate


Post Bitcoin

Raportul zilnic al lui Bitcoin: Afilierea fundației Bitcoin din România, populația dominicană care primește bitcoin și multe altele

Post Bitcoin

3 modalități sigure de a păstra în siguranță Bitcoins

Post Bitcoin

Bitcon este Geld Vrea Bitcoin să fie bani

Post Bitcoin

Bitcoin este o schemă de piramide, avertizează fostul CEO Wells Fargo, Dick Kovacevich - CNBC

Post Bitcoin

BTCRobot - Bitcoin Automatizat de tranzacționare Software Bot revizuire

Post Bitcoin

Raportul zilnic Bitcoin: Dezvoltarea P2pool a lui Bitmain, Knockers Arctic Cycle Cloud Mining și multe altele

Post Bitcoin

Deflația Partea 2: Este o scădere a prețului Bitcoin bună sau rea?

Post Bitcoin

Coin Scurt ziar de zi cu zi: Blockstream, Jocuri confortabile, Bitcoin regulament, Florida și procese

Post Bitcoin

Bitcoin News Today - Cele mai tari BTC Round Up!

Post Bitcoin

Cum este Bitcoin Start Up Scene în Africa?

Post Bitcoin

Nu ar trebui să încercăm să punem Bitcoin în structurile juridice existente

Post Bitcoin

Instrucțiuni despre Bitcoin Explicate: ABC-urile BTC (Q-U)