Bitcoin Jurnaliștii: Etica de a deține Bitcoin | Romanian.globalsciencecollaboration.org

Bitcoin Jurnaliștii: Etica de a deține Bitcoin

Bitcoin Jurnaliștii: Etica de a deține Bitcoin

Există o controversă manufacturat întâmplă în această săptămână asupra faptului dacă sau nu Bitcoinjournalists - cei care scriu despre noutățile în ceea ce privește moneda digitală - ar trebui să fie folosind Bitcoin ei înșiși. Ideea este că, prin utilizarea Bitcoin, jurnaliștii creează o situație de conflict de interese în care poveștile lor sunt în mod inerent părtinitoare în favoarea Criptomonedă.

Bitcoin Proprietatea Creează un conflict de interese?

Acest punct de vedere poate părea surprinzător, deoarece Bitcoin a evoluat suficient pentru a fi considerată o formă de facto de bani, și, prin urmare, reporterii care folosesc Bitcoin sunt pur și simplu, folosind un tip de bani. În plus, Bitcoin nu este un produs de la o companie - în schimb, este o tehnologie care permite trustless, tranzacții criptografice într-o vastă rețea descentralizată. Nu e nimic de a fi „părtinitoare“ în favoarea, pe lângă tehnologia de bază care face munca Bitcoin.

Dar asta nu a oprit pe Michael del Castillo, editor de tehnologie și inovare la Upstart Business Journal, de la încercarea de a face o problemă din asta. Săptămâna trecută el a scris un articlefor LinkedIn în care a susținut că jurnaliștii care comunică Bitcoin nu ar trebui să dețină nici de ea:

Ca reporteri, ar trebui să trăiesc în gri. Ar trebui să fie la părți, dar nu în centrul atenției. Ar trebui să știm jgheaburile interior, dar nu și comerciale pe ele. Și cu Criptomonedă, ar trebui să știm cum funcționează, dar nu-l proprii.

Singura utilizarea adecvată a Bitcoin, potrivit del Castillo, este minimul necesar pentru a dat seama de elementele de bază. Aceasta include achiziționarea lui de 2 $ în valoare de Bitcoin dintr-un Lamassu ATM - necesare pentru o poveste a lucra la ATM-uri despre Bitcoin - precum și o cartelă de reîncărcare 1 mBTC dat de Charlie Shrem. Datorită acestor excursii foarte minime în spațiul Bitcoin, del Castillo spune că a „luat mecanica în jos.“

Nici o mențiune a blockchain în sine, algoritmi de hash criptografice, miniere Bitcoin, sau oricare din software-ul robust, portofel, care face ușor și distractiv Bitcoin de gestionare a unei persoane. De fapt, del Castillo pare să admită această omisiune evidentă mai târziu, în articol:

Și nu contează cât de repede am învățat, economia Bitcoin va crește mereu mai rapid, lăsând un decalaj mai mare între cunoștințele mele și ceea ce a mai rămas să fie cunoscut.

Ei bine, cu siguranță are dreptate. Economia Bitcoin este într-adevăr, în creștere foarte rapid, dar este dezamăgitor pentru a auzi o astfel de atitudine defetistă de la cineva care acoperă spațiul.

„Puncte de vedere foarte superficial“ pe Bitcoin

 

Recent, articol LinkedIn del Castillo a atras atenția Jon Matonis, director executiv al Fundației Bitcoin și credincios fervent al argumentului „Bitcoin este bani“:

Michael, care este un punct de vedere foarte superficial. E ca si cum spune oamenii care scriu despre USD și politica monetară nu ar trebui să dețină de dolari. Get reale.

Acesta este un bun punct, și merge înapoi la evaluarea mea, mai devreme că Bitcoin a devenit, de facto, „bani“, deoarece nenumărați oameni din întreaga lume îl folosesc pentru schimbul de bunuri și servicii. Mulți angajați, liber profesioniști și contractori plătit în Bitcoin pentru munca lor, deoarece serviciile lor sunt valoroase, și nu minte - sau pur și simplu preferă - având Criptomonedă ca o sursă de venit. Cu alte cuvinte, cazuri de utilizare în viața reală dovedesc că Bitcoin este bani.

Într-un follow-up articlefor Upstart Business Journal, del Castillo admite că acest lucru este cel mai bun Contraargumentul la afirmația că reporterii Bitcoin nu trebuie să utilizeze Bitcoin. Cu toate acestea, el continuă să facă o altă analogie lipsite de fundament, în încercarea de a valida argumentul său inițial:

Deoarece Bitcoin este considerat în mod legal o proprietate de Internal Revenue Service, cred că o comparație mai potrivită... Împiedică un reporter care se referă la Procter & Gamble de la care deține stoc marcat NYSE: PG.

IRS este de fapt unic în definiția sa de Bitcoin, deoarece este singura agenție guvernamentală din SUA să ia în considerare Bitcoin un tip de proprietate. Judecătorii de la Curtea din SUA au pronunțat cu privire la multipleoccasionsthat Bitcoin este, în esență bani, și FinCEN - agenția federală care are jurisdicție asupra criminalității financiare - considersBitcoin, de asemenea, un tip de monedă. Dincolo de faptul că, California lawsthat recent abrogată ar fi făcut tehnic Bitcoin „bani ilegal“ și le-au înlocuit cu legi care consideră Bitcoin „bani legal“. În cele din urmă, companiile care se invart in jurul acestuia sunt considerate a fi servicii de afaceri de bani, sau mai specific transmițătoare de bani.

Dar să punem deoparte definiții guvernamentale în întregime, și să decidă dacă utilizarea de Bitcoin echivaleaza cu „utilizarea“ stoc într-o companie. Stocurile sunt acțiuni de non-profit întreprinderile care pot crește sau scade în valoare bazată pe percepția succesului acestei societăți, sau, alternativ, eșec. Bitcoin poate, de asemenea riseor Fallin valoare, dar dinamica din spatele valorii sunt mult diferite de dinamica din spatele unui preț de stoc. Din nou, Bitcoin nu este o companie, ci mai degrabă o resursă tehnologică rară.

Reporterii nu ar trebui să se apere off de la această resursă tehnologică, în special în cazul în care acestea speră să devină luminat despre toate complicațiile implicate în cryptocurrencies. Temându-se de o controversă inexistentă peste conflictul de interese ar limita doar cunoașterea acestor reporteri, și, prin urmare, subminează capacitatea acestora de a raporta cu privire la aspectele relevante în spațiul Bitcoin. Bitcoin este un proces de învățare experiencefor toți cei implicați, inclusiv jurnaliștii care îl acoperă.

Dezvăluirea completă a Bitcoin proprietate

Cu toate acestea, del Castillo continuă răspunsul său la Matonis sugerând că jurnaliștii Bitcoin dezvăluie cât de mult Bitcoin ei proprii, și, prin urmare, să informeze publicul cu privire la orice potențial conflict de interese. La urma urmei, del Castillo citează un coleg editor de știri din tehnologie, care a dezvăluit întregul ei portofoliului de acțiuni către public într-un efort aparent pentru a câștiga încrederea în detrimentul vieții private.

Asta este ceva ce cred că ar trebui, de asemenea, reporterii Bitcoin să prezinte, cel puțin până la publicul larg și guvernul începe tratarea Bitcoin ca o monedă, și nu o proprietate.

Din nou, del Castillo este de a face greșeala de a pune prea mult accent pe definiția guvernului de Bitcoin - și doar o felie de guvern la asta. Deci, pentru că del Castillo crede guvernul și publicul larg se vedea Bitcoin ca un tip de proprietate, suma pe care reporterii proprii ar trebui să fie dezvăluit pentru toată lumea să vadă. El se închide din articolul prin dezvăluirea cât de mult Bitcoin el însuși deține: 0.00418 BTC, sau aproximativ 2.18 $. Cât de curajos din partea del Castillo pentru a descoperi o astfel de cantitate triviale de bogăție cripto.

Dacă Bitcoin și Criptomonedă jurnaliști toate dezvăluit cât de mult a monedei digitale pe care le dețin, și au fost sinceri cu privire la aceasta, problema inexistentă de conflict de interese ar da drumul la probleme reale: pierdere semnificativă a vieții private financiare pentru acei jurnaliști, și un hacking gigant țintă pe șefii de reporteri cele mai bogate. Pentru a apela pentru un astfel de scenariu dezastruos este naiv, nerezonabile, și iresponsabil.

Majoritatea oamenilor rezonabile ar fi de acord ca având reporterii să prezinte valoarea cryptocurrencywealth lor nu se va întâmpla în orice moment în curând. Dar, pe de alta parte, trebuie să se presupune că jurnaliștii Bitcoin, probabil, dețin o parte din ea - așa cum am menționat mai devreme, ea ajută la procesul de învățare. Dar, chiar dacă acei jurnaliști sunt părtinitoare și sperăm că Bitcoin crește în valoare, acest lucru nu este un lucru rău, fie. Aceasta înseamnă că sunt mult mai probabil să dețină actori slabi în responsabilizarea comunității, promovând în același timp aspectele ale spațiului, care sunt benefice. Acestea sunt prejudecăți sănătoase, și să facă pentru jurnalism mai interesant și util decât de raportare uscată, de mijloc-of-the-road.

Să sperăm că o zi Michael del Castillo poate da seama că singurul mod în care va fi văzut ca jurnalist credibil în comunitatea Bitcoin este dacă el de fapt stie ce este Bitcoin despre toate. În spațiul Criptomonedă, se poate face toate cercetările din lume și încă zgârie doar suprafața a ceea ce este vorba. Într-adevăr a cunoaște Bitcoin necesită utilizarea acestuia în viața reală, și se confruntă cu cazuri practice de utilizare la un nivel personal. Numai atunci jurnaliștii pot depăși bariera de observatori externi, în participanți activi cu cunoștințe reale și credibilitate.

Știri asociate


Post Bitcoin

Alibaba IPO responsabil pentru Bitcoin Crash!

Post Bitcoin

Banca Centrală Argentină este frică de Bitcoin

Post Bitcoin

Bitcoin: Analogul aurului de aur - Căutând Alpha

Post Bitcoin

Ghidul începătorului pentru Bitcoins miniere

Post Bitcoin

5 moduri de a cumpăra Bitcoin cu Paypal - Scams și Legit

Post Bitcoin

Coin Scurt raport săptămânal Bitcoin Pret: 21-27 septembrie 2014

Post Bitcoin

Coin Scurt raport de preț săptămânal Bitcoin: 7-13 septembrie 2014

Post Bitcoin

Progresele Bitcoin 2.0 aduc descentralizare realității

Post Bitcoin

Serviciile comerciantului Bitcoin și companiile de servicii bancare izvorăsc

Post Bitcoin

Bitcoin este acum pe Bloomberg și Yelp!

Post Bitcoin

Bitcoin îi învață pe libertariști tot ce nu știu despre economie - The Washington Post

Post Bitcoin

Principiile Bitcoin Explicate: IJK-urile BTC