De ce experții Bitcoin nu se tem de un atac de 51% | Romanian.globalsciencecollaboration.org

De ce experții Bitcoin nu se tem de un atac de 51%

De ce experții Bitcoin nu se tem de un atac de 51%

O mare parte din Bitcoincommunity a fost într-o frenezie weekend-ul trecut piscină miniere GHash.io a fost aproape de a ajunge la 50% din toată puterea hashing în rețea. În cazul în care orice entitate câștigă 51% din puterea rețelei Bitcoin, acesta le-ar permite să dubleze-și petreacă tranzacții și chiar închide întregul sistem - dacă numai pentru o oră sau două.

Chiar acum nu există nici o dovadă că GHash.io ar executa de fapt, un astfel de atac rău intenționat, mai ales din moment ce ar afecta activitatea lor de bază. Dar asta nu a oprit o parte din comunitatea de la imaginarea o situație ipotetică în care un guvern puternic sau de corporație constrânge operatorii GHash.io într-un atac care să permită să se întâmple.

Un astfel de scenariu a fost touted ca fiind unul dintre puținele puncte slabe Bitcoin, deși nu este clar exact cât de dăunătoare ar fi un atac de 51%. Mulți din comunitatea se tem că ar ucide în mod eficient moneda digitală, în timp ce alții se tem că va eroda pur și simplu încrederea publicului în Bitcoin și trimite prabusesc de preț. Fie scenariu este rău pentru entuziaști, și de aceea subreddit Bitcoin a fost isteric ca GHash.io plutit în jurul valorii de 47% hashing putere.

Dar cât de mult un risc este un atac de 51%, într-adevăr? Nu sa mai întâmplat înainte, și merge împotriva stimulentele minerilor înșiși. Dacă GHash.io a încercat un astfel de atac, ar fi uciderea în mod eficient propria afacere care revolvesaround miniere Bitcoin. Un guvern umbră vine și constrîngerea proprietarii este, de asemenea, puțin probabil, și, probabil, nu s-ar întâmpla fără o rezistență semnificativă.

Cu toate acestea, riscul poate fi ușoară, dar este, de asemenea, reală. Având 51% din totalul puterii miniere înseamnă a avea un control dezordonată și influență asupra blockchain - o problemă care Satoshi nu ar fi putut prevedea, fără a anticipa creșterea ASICs și bazine miniere uriașe. Dar, în loc de a avea o reacție la genunchi de vitriol împotriva GHash.io și utilizatorii săi, comunitatea Bitcoin ar trebui să ia o abordare măsurată pentru rezolvarea acestei probleme.

Opinia expertului pe un Bitcoin Mining Pool 51%

Deoarece Bitcoin este de cinci ani, există dezvoltatori proeminente și entuziaști care au fost conștienți de problema de 51% pentru un timp foarte lung. Gavin Andresen - om de știință șef la Fundația Bitcoin și fostul dezvoltator de plumb al codului de bază Bitcoin - a scris din nou în mineri 2012that pe rețea ar „figura rapid o regulă sau reguli pentru a respinge“ un atac de 51%.

Potrivit Andresen, o simplă linie de cod poate fi adăugat la Bitcoin, care ar opri un atac de 51% in piesele sale:

Ignora un lanț mai lung orphaning cel mai bun lanț de curent în cazul în care suma (prioritățile tranzacțiilor incluse în lanțul de noi) este mult mai mică decât suma (prioritățile de tranzacții în partea din cel mai bun lanț de curent care ar fi rămas orfan)

Acest lucru ar necesita atacator de 51% nu numai să aibă o majoritate a puterii miniere, dar, de asemenea, o majoritate a tranzacțiilor de mare prioritate se întâmplă în rețea. Astfel de tranzacții pot fi falsificate de către atacator, dar numai pentru o perioadă limitată de timp. Codul ipotetic Andresen ar servi pentru a respinge blockchain frauduloase fiind construit de către atacator, și să se întoarcă rețeaua Bitcoin la comanda de lucru în decurs de câteva ore.

Cu toate acestea, modificarea normelor privind modul în care este ales blockchain corectă poate avea propriile sale repercusiuni. Andresen se extinde pe acest punct pe blogul său:

Diavolul este în detalii, desigur, și riscul de a introduce o normă nouă acceptare a lanțului (ridicat) trebuie să fie puse în balanță șansele ca cineva bogat și irațional va încerca să scoate atacul (scăzut, în opinia mea, dar poate nu sunt suficient de paranoic despre bănci mari sau de guvern de mare, folosind trucuri murdare pentru a închide Bitcoin). Poate voi codul și păstrați-l ca „nu va fi utilizat cu excepția cazurilor de urgență“ sucursală.

Ar fi interesant de știut dacă Andresen are încă acel cod situată în jurul valorii de undeva, și dacă el crede că ar putea fi util în viitor, în cazul în care depășește GHash.io% hashrate 50. În orice caz, este clar că el nu ia în considerare atacul de 51% o amenințare reală pentru Bitcoin, și poate fi ușor combătută printr-o simplă modificare a codului.

„Big Whoop“

Un alt Bitcoiner proeminent, care nu se teme de un atac de 51% este Andreas Antonopoulos - distribuit sisteme expert și fondator al RootEleven, un incubator de tehnologie care se concentrează pe cryptocurrencies. Înapoi în luna ianuarie a acestui an, Antonopoulos a fost la un Meetup Bitcoin din Los Angeles, atunci când cineva la întrebat despre riscul unui atac de 51% - similar cu situația din această săptămână, GHash.io se apropia de 50% la momentul respectiv.

Antonopoulos a zâmbit când a auzit această întrebare, ca un jucător de baseball care știa că era gata să-l lovit din parc. El a caracterizat atacul de 51% ca un concept interesant să se gândească, dar nu ceva ce are implicații pentru lumea reală Bitcoin generală. Acest lucru se datorează faptului că efortul extrem de necesar pentru a executa atacul nu ar fi în valoare de beneficiile temporare pe care le oferă. Rețeaua ar reacționa rapid și să pună în aplicare contramăsuri în câteva ore. Antonopoulos explică în continuare:

Deci, cu excepția cazului în care nu am fost toți acordând o atenție - și încredere în mine, suntem, pentru că GHash.io a devenit acum un subiect imens în această comunitate - există într-adevăr pot face cu asta nimic. Nu poți fugi cu monede tuturor doar pentru că ai primit 51%. Tot ce pot face este afecta blocul următor. Deci, vă poate afecta blocul următor și de a crea un dublu-cheltuieli. Big tuși.

Pe baza acestei analize, ideea că un atac de 51% este o amenințare la adresa existenței Bitcoin nu este pur și simplu adevărat. Acesta permite doar unui atacator să deturneze blockchain pentru o perioadă limitată de timp, înainte de restul rețelei - reală rețea reală, - răspunde în consecință și neutralizeaza amenințarea.

Evaluarea riscului real de la piscine mari Bitcoin Mining

Asta face doi experți Bitcoin care nu consideră acest lucru o amenințare credibilă la rețea. Este atât de foarte puțin probabil să se întâmple, și ușor de a aborda în cazul în care didhappen. Acest tip de analiză sobering ar trebui să servească drept un confort pentru oricine a căror tensiune arterială crește în tandem cu hashrate GHash.io lui - fiți siguri că teoretic 51% atac, probabil, va întâmpla niciodată, și ar fi doar o problemă temporară, oricum.

Practic vorbind, Bitcoin ar obține, fără îndoială, unele negative din presa de peste un astfel de atac. Mass-media ar avea o zi cu problema și prematur numesc „moartea lui Bitcoin“, la fel cum au făcut-o atunci când Mt. Gox a dat faliment. Cursul de schimb va scădea, probabil, oarecum la fel de bine, ca investitorii devin picioare reci după știri de atac auzului. Cu toate acestea, acestea ar fi toate problemele pe termen scurt ale percepției publice - un anumit tip de obstacol care Bitcoin este prea familiarizat cu.

În mod evident, teoretic 51% atacul nu este o amenințare existențială la Bitcoin, chiar dacă s-ar putea avea repercusiuni negative pe termen scurt, în următoarele zile. Să sperăm că nu va trebui să aflăm exact cum arată aceste repercusiuni cum ar fi.

Uita-te la răspuns complet Andreas Antonopoulos' la întrebarea aproximativ 51% de mai jos:

Știri asociate


Post Bitcoin

Nu ar trebui să încercăm să punem Bitcoin în structurile juridice existente

Post Bitcoin

OP-ED: avem nevoie de mai mult profesionalism în piața analizelor prețurilor Bitcoin

Post Bitcoin

Twitch.tv a început să accepte Bitcoin pentru abonamente

Post Bitcoin

Coin Scurt raport săptămânal Bitcoin Pret: 21-27 septembrie 2014

Post Bitcoin

Argentina Bitcoin Exchange Conturi bancare pierdute

Post Bitcoin

Moned Brief Weekly Bitcoin Raport preț: 24-30 august 2014

Post Bitcoin

Bitcoin oficial legal în California! Gov. Jerry Brown semnat AB129!

Post Bitcoin

Raportul zilnic Bitcoin: Brazilia spune că este prea devreme pentru regulamentul Bitcoin, Charlie Shrem condamnat la 2 ani în închisoare

Post Bitcoin

Principiile Bitcoin Explicate: MNO-urile BTC

Post Bitcoin

Banca Centrală Argentină este frică de Bitcoin

Post Bitcoin

Raportul zilnic Bitcoin: plățile Bitcoin pentru Newegg.ca, partenerii Apriva cu GoCoin și multe altele

Post Bitcoin

Bitcoin Banking: Adio la rezervele fracționare