Ghid: 4 Programe Nasty care va Hijack fișierele dvs. pentru Bitcoins | Romanian.globalsciencecollaboration.org

Ghid: 4 Programe Nasty care va Hijack fișierele dvs. pentru Bitcoins

Ghid: 4 Programe Nasty care va Hijack fișierele dvs. pentru Bitcoins

În anul trecut Bitcoin a început să acționeze ca forma preferată de monedă la un nou tip de software rău intenționat. Se numește Ransomware, în general, și este nevoie de fișierele computerul ca ostatic până când plătiți hacker care a creat-răscumpărarea lui.

Și este în evoluție, rapid...
Primul și cel mai cunoscut sub formă de ransomware Bitcoin a fost numit solicitând „CryptoLocker“. Se furișează la computer prin intermediul nevinovat în căutarea e - mailuri spam ca aceasta.

Atașat la e-mail a fost o arhivă ZIP care conține un fișier executabil mic (un program care rulează pe un computer cu Windows, de obicei se termină cu „.exe“). Pentru a face lucrurile chiar mai greu de detectat fișierul „.exe“ a fost folosind o extensie de document (de exemplu, „.pdf“), în numele fișierului și afișarea unei pictograme Adobe Reader.

Dacă ați ales să deschideți fișierul rău intenționat, ar descărca și executa GameOver ZeuS, care, la rândul său, de descărcări și instalează alte familii de malware, inclusiv CryptoLocker. CryptoLocker va merge apoi mai departe și cripta fișiere de calculator, astfel încât să nu va avea acces la ele, fără o cheie privată specifică (la fel ca cel folosit într-un portofel Bitcoin). Desigur, în scopul de a obține cheia privată, va trebui să plătească.

Aceasta este ceea ce veți vedea pe computerul dumneavoastră dacă sunteți infectat:

Dacă nu ați reușit să plătească răscumpărarea, în timp, va trebui să utilizați CryptoLocker lui „serviciu de decriptare“. Desigur, „Serviciul Decriptarea“ CryptoLocker este mult mai scump decât răscumpărarea originală.

Aceasta este o nebunie:

În primele 100 de zile CryptoLocker a fost lansat aproape 500.000 de calculatoare sa infectat. Potrivit Symantec 3% dintre oameni sunt de acord să plătească răscumpărarea, dar studiessuggest suplimentară că numărul este mai aproape de 1,3%.

Unul Thesisclaims că creatorii de CryptoLocker au reușit să colecteze 1216 BTC în toată această perioadă de timp, ceea ce le face un profit de cateva sute de mii de dolari.

CryptoLocker a fost în cele din urmă închis la 2 iunie 2014, când mai multe agenții de aplicare a legii au luat în jos rețeaua pe care o operează. Utilizatorii care au fost infectate au acum posibilitatea de a decripta înapoi fișierele lor folosind un site web numit DecryptCryptoLocker.

Dar povestea nu sa sfârșit aici:

Inspirat de CryptoLocker, deși nu sunt legate, CryptoWall a ajuns să joace în jurul valorii de februarie 2014. Chiar dacă CryptoWall a fost mai puțin sofisticate decât CryptoLocker a reușit să infecteze 625.000 de calculatoare - un număr mai mare decât predecesorul său.

Țările infectate au fost de top din SUA, Vietnam, Marea Britanie și Canada. Iată o reprezentare geografică a țărilor infectate:

Dar, chiar dacă a fost făcută o mulțime de efort pentru a distribui CryptoWall cât mai mult posibil, rezultatele au fost un pic dezamăgitoare. „Doar“ 939 BTC au fost colectate de la diferite utilizări care au decis să plătească. Răscumpărarea a variat între 200 $ și 10.000 $ (care a fost plătit de către un singur utilizator).

Vestea proastă este că CryptoWall evoluează:

In timp ce CryptoWall a început ca o clona CrptoLocker, acum a transformat intr-un CryptoWall 2.0 pe ianuarie 2015 și a CryptoWall 3.0 martie 2015. Astăzi CryptoWall nu numai criptează fișierele, dar poate fura informații de pe computer, inclusiv cheia privată portofel Bitcoin lui. Acest lucru face ca software-ul mult mai profitabil creatorilor săi prin asigurarea că vor primi o formă de plată pentru munca lor.

În ultimele luni ale anului 2015 au fost de asemenea raportate aceste două amenințări majore:

CTB Locker

# 8211; Standuri pentru Curve-Tor-Bitcoin.

  • Curvecomes de criptografie care se bazează pe curbe eliptice. Aceasta este metoda folosită pentru a cripta fișierele.
  • Tor (standuri pentru ceapa Router) este o rețea de calculatoare care cuprind Darknet.
  • Bitcoinrefers la posibilitatea de a plăti în Bitcoins.

Iată cum un computer „deturnat“ cu CTB Locker arata ca:

CoinVault

# 8211; Lansat noiembrie 2014, acest CrpytoGraphic Locker vă oferă opțiunea de a decripta un fișier „de pe casa“. Adică, creatorii software-ului doriți să vă dau un gust, sau un fel de dovezi, că acestea sunt bune pentru cuvântul lor. Consideră că este un act de bună-credință, cum ar fi stabilirea de un ostatic liber.

CoinVault a vizat peste 20 de țări până în prezent, dar poliția Antilele au reușit să realizeze unele informații CoinVault lui. Folosind aceste informații Kaspersky a creat un site web Decryptor pentru a ajuta la combaterea CoinVault.

Dar sunt si vesti bune:

E ceva ce se poate face în legătură cu acest fenomen tot mai mare de criptografic Dulapurile.

Mai întâi de toate, tipurile de ransomeware le-am menționat în acest post toate țintă versiuni diferite Microsoft Windows XP (de la până la Windows 10). Deci, dacă aveți un Mac și utilizați sistemul de operare Mac, probabil că ești în siguranță (probabil...).

În al doilea rând, ar trebui să facă un obicei să susțină cu regularitate fișierele fac. În acest fel, chiar dacă cineva criptează datele dumneavoastră puteți restaura întotdeauna fișierele originale, fără criptare. Deoarece serviciile conexe, cum ar fi Dropbox, pot fi, de asemenea, infectate, în funcție de caz, un backup offline este sugerat, de asemenea.

Dacă ai de gând să o copie de rezervă a fișierelor poate doriți să urmeze 3-2-1 rulewhich înseamnă:

  • 3 exemplare diferite pe trei locuri diferite (3 exemplare pe același hard-disk nu contează).
  • 2 formate diferite (de exemplu, hard-disk și DVD).
  • Păstrați 1 copie în afara amplasamentului (de exemplu, într-o altă locație). Acest lucru va preveni ambele copii obtinerea distruse în cazul unei spargeri, incendii, etc.

Măsura de lângă ia este destul de simplu. Să nu atașamentele e-mail deschis, care arata amuzant (ok mama ?!). Aceasta include email-uri de la persoane pe care nu le cunoașteți și fișierele pe care credeți că ar putea fi nesigur. A fost remarcat faptul că chiar și fișiere care pot părea inofensive cum ar fi prezentări PowerPoint, foi de calcul Excel și documente Word. Poate include, de asemenea, un executabil filewithin-le.

Asigurați-vă că pentru a actualiza întotdeauna sistemul de operare cu cele mai recente actualizări și au un program de încredere Anti-Virus instalat. În urma acestor pași vor fi, probabil, ai acoperit în cele mai multe cazuri. Dacă simțiți că doriți o protecție suplimentară vă puteți referi la acest guidewhich consumabile avansate măsuri care pot fi luate.

Se pare că există, de asemenea, instrumente dedicate pot fi instalate pe computer pentru a preveni aceste tipuri de ransomeware să nu apară ca CryptoPreventand CryptoGuard.

Nu în ultimul rând, există o resursă uriașă în ceea ce privește CoinVault, în special, care vă va oferi toate informațiile de care aveți nevoie în cazul în care se infectează aici.

Dacă ați avut vreodată computerul infectat cu ransomeware Mi-ar plăcea să aud povestea ta în secțiunea de comentarii de mai jos.

Surse:

Știri asociate


Post Altcoin

Podul Bratislava acceptând Worldcoin În timp ce Alianța WDC a lansat lansarea portofelului revoluționar Turtle Drunk

Post Altcoin

Vindem Litecoins cu Paypal pentru numerar USD sau EUR

Post Altcoin

6 sfaturi pentru a vă ajuta să călătoriți cu Bitcoin

Post Altcoin

Cum de a cumpăra Zcash în 3 pași simpli - Un ghid pentru începători

Post Altcoin

Digital Currency Rundown săptămânal - prima ediție

Post Altcoin

Furtunul din aur Bitcoin a fost explicat (vine în 25 octombrie)

Post Altcoin

Tutorial despre cum să vă conectați la portofelul Reddcoin POSV

Post Altcoin

Accesarea rețelei Darknet în mai puțin de 2 minute - Ghidul începătorului

Post Altcoin

Cum puteți obține o adresă personalizată Bitcoin

Post Altcoin

Un ghid minuțios simplu pentru Cryptocurrency pentru algoritmi X

Post Altcoin

Cum de a cumpăra Dash în 3 pași simpli - Un ghid pentru începători

Post Altcoin

16 Locuri pentru a verifica datele despre piața Bitcoin partea II