Ce este Ripple? O privire în interiorul Crypto 2.0 | Romanian.globalsciencecollaboration.org

Ce este Ripple? O privire în interiorul Crypto 2.0

Ce este Ripple? O privire în interiorul Crypto 2.0

Pe masura ce industria altcoin continuă să se extindă, există o dorință palpabilă printre cei din comunitate pentru a elimina eșecurile și să se concentreze pe succesele. Toată lumea vrea să fie implicat cu următoarea Bitcoin, dar adevărul este că următorul „mare lucru“, va fi, probabil, nimic de genul Bitcoin - și nici măcar nu poate fi o Criptomonedă deloc.

Introduceți Ripple, un relativ nou sistem de transfer de valori, care a fost numit de unii ca „Crypto 2.0“, deoarece se construiește un alt strat pe partea de sus a sistemelor financiare existente, inclusiv atât cripto și Fiat. Să aruncăm o privire la modul în care funcționează totul, și dacă Ripple ar putea fi o poveste de succes în curs de dezvoltare.

Descentralizată Exchange Ripple lui

Ripple este un open-source, schimb descentralizat, care permite utilizatorilor să comerțului, practic, nimic de valoare cu altele - Bitcoin, litecoin, dolari, euro, lingouri de aur, ai nume. Presupunând că doi utilizatori au încredere reciproc și sunt de acord asupra termenilor tranzacției, orice poate fi comercializate cu nimic altceva.

De exemplu, dacă Bob vrea să comerțului 450 USD pentru Mary 1 BTC, care se poate face direct în cazul în care ambii utilizatori sunt de acord și încredere unul în celălalt. Dar dacă Maria vrea euro în loc de dolari? Apoi, rețeaua Ripple va căuta automat un intermediar euro-tranzacționare între Bob și Mary. Bob 450 USD pot fi convertite la 320 de euro, care este dat Mariei pentru ea 1 BTC. Acest proces poate include cât mai mulți intermediari și valute diferite, necesare pentru a finaliza comerțului, și totul se intampla sub capota conform protocolului Ripple.

Aceste meserii sunt înregistrate pe un registru public comun în întreaga rețea, similar cu modul în care funcționează blockchain Bitcoin lui. Cu toate acestea, în timp ce blockchain durează până la 10 minute pentru a verifica complet o tranzacție, rețeaua Ripple durează doar 2-5 secunde. Acest timp scurt de așteptare este realizat printr-un proces de consens, și nu se bazează pe minersto să verifice tranzacțiile, așa cum este cazul cu Bitcoin.

Gateway-uri în Rețeaua Ripple

 

In timp ce protocolul Ripple în sine este descentralizat, este dependentă de entități cunoscute sub numele de „porți“ care acționează ca puncte de ieșire de intrare și pentru utilizatorii și banii lor. Gateway-uri acționează în principal ca intermediar între banca unui utilizator și rețeaua Ripple, similar cu modul în care Coinbaseis intermediar pentru Bitcoin. Acest lucru este în cazul în care legile de cunoaștere a clientului și anti-spălare de bani intra în joc, ca potențiali utilizatori Ripple trebuie să furnizeze documente de identitate și dovada-de-ședere înainte de a obține aprobarea de către un gateway. Odată ce acest lucru se întâmplă, utilizatorul poate insera fonduri la rețeaua Ripple și începe de tranzacționare. Gateway-ul va fi necesar, din nou, atunci când utilizatorul dorește să se retragă fonduri în banca lor.

Chiar acum există doar câteva gateway-uri Ripple sus și de funcționare, limitând opțiunile pe care un utilizator potențial are pentru a intra în rețea. Cel mai bine-cunoscute și de încredere gateway-ul în acest moment este Bitstamp, care va permite transferul de USD, BTC, EUR, GBP, JPY, AUD, și CHF la Ripple.

Ripple nativ Moneda: XRP

Deși rețeaua Ripple este doar un protocol, ea are propria sa monedă nativ numit XRP, sau, alternativ, valuri. Acestea pot fi tranzacționate pe bursa la fel ca orice altă unitate de valoare, dar pentru cele mai multe situații în care nu sunt necesare. Să ne întoarcem la exemplul cu Bob și Mary - presupun că nu este nimeni care ofera euro pentru Bitcoin Maria, și nu există nimeni care oferă Bitcoin pentru dolari lui Bob. Rețeaua Ripple este în imposibilitatea de a finaliza comerțul, deoarece nu există un lanț de comercianți compatibile. Acest lucru este în cazul în care XRP vine - acționează ca un lubrifiant pentru întregul sistem, oferind lichidități în cazul în care altfel nu ar fi nici unul. În acele câteva cazuri în care nu există suficiente persoane pentru a finaliza lanțul unui comerț, XRP este folosit pentru a umple găurile.

În timp ce aceasta este o completare inovatoare la un proiect ca Ripple, aceasta a cauzat unele controverse pentru organizarea mamă. Ripple Labs controlează încă majoritatea XRP, în ciuda faptului că a lansat o sumă semnificativă pentru libertatea de a early adopters de Ripple. În acest fel, XRP este ca un altcoin de pre-minat, și cumpărarea în rețeaua Ripple înseamnă a avea credință că creatorii nu vor distruge proiectul prin eliberarea prea mult XRP dintr-o dată sau de eliberare prea puțin și privarea rețelei de lichiditate. Doar suficient este necesar pentru a lubrifia tranzacțiile în mod eficient și să păstreze Ripple de funcționare fără probleme.

Este Ripple un succes în devenire?

Deși nu este fără defecte sale - inclusiv un număr meschin de gateway-uri și o monedă nativ care este pre-minat - Ripple detine promit semnificative ca un schimb descentralizat, care pot face schimb rapid și eficient diverse valute diferite între ele. În acest sens, Ripple este ca o rețea de umbrelă care poate cuprinde Bitcoin, altcoins, monedele Fiat si active chiar fizice cum ar fi aurul și argintul. În cazul în care proiectul reușește să - și succesul depinde în întregime de integritatea de gateway-uri și de gestionare a Ripple Labs a XRP - atunci Ripple ar putea foarte bine revolutiona rețeaua financiară globală.

Actualizare: Pe 22 mai, Ripple co-fondatorul Jed McCaleb a anunțat că va fi lichidat participatia de 9 miliarde XRP în rețeaua Ripple, trimiterea prețul prabusesc XRP. Mai mult decât atât, membru al consiliului Ripple Jesse Powell a demisionat din positionover său o lipsă de încredere în direcția companiei. Opiniile sale despre companie au fost îndeplinite cu o scrisoare de încetare a-și renunțe la Ripple Labs care a acuzat Powell de a încerca să saboteze compania de calendarul demisia, alături de lichidarea XRP McCaleb lui. Powell a sfidat ordinul de încetare și-încetare, spunând că declarațiile sale inițiale erau de fapt și că el nu a colaborat cu McCaleb. Powell insistă asupra faptului că alocarea Ripple Labs a XRP, în special de către CEO-ul Chris Larsen, a fost fundamental nedrept.

Știri asociate


Post Altcoin

Cum sa faci bani cu Bitcoin - 99Bitcoins Studii de caz

Post Altcoin

Bytecoin (BCN) o stare de artă, criptocurrency anonimă

Post Altcoin

Digital Currency Rundown săptămânal - prima ediție

Post Altcoin

Statul Dogecoin

Post Altcoin

Vindem Litecoins cu Paypal pentru numerar USD sau EUR

Post Altcoin

8 moduri de a nu pierde niciodată o actualizare crucială Bitcoin

Post Altcoin

Bătălia criptocurrency a Verzilor

Post Altcoin

Cum să cumpărați Denumire (Paypal, carte de credit, numerar) - 100% sigură și simplă

Post Altcoin

Cum sa faci pana la 20% profitul de la Bitcoins prin investitii

Post Altcoin

Cum să cumperi NEO în 3 pași simpli: Un ghid pentru începători

Post Altcoin

Gavin Andresen vă arată cum să implementați o protecție a fișierelor de portofel cu doi factori

Post Altcoin

Cum de a analiza prețul lui Bitcoin ca un pro