Bytecoin (BCN) este acum înarmat cu Multisig | Romanian.globalsciencecollaboration.org

Bytecoin (BCN) este acum înarmat cu Multisig

Bytecoin (BCN) este acum înarmat cu Multisig

Cu cea mai recentă actualizare, o caracteristică multi-semnătură mult-așteptată a devenit acum disponibile la Bytecoinusers.

Ce este Multisig și cum este Bytecoin Folosindu-l?

Multisignatureis un tip special de adresă de destinație de ieșire într-o tranzacție. De obicei, fiecare ieșire este trimis la o cheie publică, care aparține unei singure persoane, cu toate acestea multi-semnături vă permit să creați o „adresă virtuală“, în așa fel încât mulți oameni pot, sau ar trebui să coopereze, pentru a elibera banii asociate cu acea adresă.

Punct de vedere tehnic, nu specificați o cheie publică unică drept destinatar al tranzacției, dar cele mai multe de (N). În plus, indicați câte semnături (cu aceste chei) trebuie să fie atașate, în scopul de a declanșa eliberarea acestor fonduri (M). Astfel de scheme pot fi numite „M de N adrese“. Desigur, doar o singură semnătură poate fi produsă sub fiecare cheie, adică toate semnăturile trebuie să fie produse în chei diferite.

Funcția Multi-semnături în Bytecoin (BCN) poate fi util în multe feluri. În funcție de distribuție chei inițiale, iar valorile exacte ale M și N, putem obține mai multe scenarii. De exemplu, 2 din 3 adrese este o parte esențială a unui serviciu de escrow. Alice (A) este de gând să cumpere ceva de la Bob (B) și acestea sunt de acord asupra a se recurge la un arbitru în Carol (C). Alice trimite o tranzacție la 2 din 3 adrese cu toate cele trei chei (A, B, C), ca destinatari. Când ea devine achiziția ei de la Bob, in care ambele tranzacții de lângă pentru a transfera banii direct la cheia personală a lui Bob. Dacă Alice refuză să semneze, Bob cere Carol să o facă: și din nou, două dintre ele pot elibera fonduri. În cele din urmă, în cazul livrării eșuat de la Bob, Alice poate apela la Carol și cele două semnături se întoarcă banii Alice înapoi.

Cum este utilizarea Bytecoin de Multisig utile, Dincolo de escrow simplu?

Imaginează-ți doar ai investit o anumită sumă de bani într-o companie condusă de Alice și Bob. În cazul în care compania folosește un portofel simplu pentru a stoca fonduri, care ar trebui să controleze cheile? Ce se întâmplă dacă Alice sau Bob dispar? Cum veți obține acces la investiția, atunci? Adresele Multi-semnătură, prin design, permite accesul separat securizat. In timp ce adresele tradiționale permit transferul de fonduri prin prezentarea unuia „probă“, care constă dintr-o cheie publică și semnătură privată; conturile cu mai mulți semnătură necesită o dovadă pentru fiecare semnătură necesară. Conturile multiple semnătură necesită M de N semnături, ceea ce înseamnă că ar putea crea un cont până la nevoie 2 de 2 semnături, 2 din 3 semnături, 3 din 3, și așa mai departe.

Multisig Bytecoin poate fi folosit pentru mai multe probleme complexe

În ciuda simplității schemei, putem construi protocoale mai sofisticate, presupunând că fiecare persoană poate poseda mai multe chei. De exemplu, există un consiliu de administrație (10 membri) și directorul șef. Fiecare membru ordinar are propria o cheie și directorul șef are 5 chei. Un 11 din 15 adrese le permite să gestioneze fonduri, astfel încât acestea să poată fi cheltuită numai cu aprobarea șefului. Pe de altă parte, el nu se poate face pe cont propriu: majoritatea membrilor (6 sau mai multe), este necesară pentru a executa o nouă tranzacție.

Schema poate fi îmbunătățită prin introducerea de operatori binar sau, și, nu. Combinând cu cheile de destinație, puteți trimite bani cu o permisiune ca „fondurile pot fi eliberate prin (Alice) OR (BOB (Carol sau Dave) împreună)“. De fapt, orice expresie logică poate fi construită din această bază binar.

Viitorul lui Bytecoin

Multi-semnături este următorul pas important în a face Bytecoin (BCN) un instrument financiar perfect. Deoarece Bytecoin este open-source, permite dezvoltatorilor de servicii să lucreze pe partea de sus a protocolului, ceea ce face comunitatea de dezvoltare orientate. Dezvoltatorii de bază au făcut recent îmbunătățiri ale API, care permite oricui să facă modificări la propria discreție. Odată cu lansarea sa, în 2012, moneda a făcut un progres semnificativ, rămânând în același timp una dintre cele mai stabile cryptocurrencies, se confruntă cu o creștere constantă în comunitate, și-a păstrat o echipă extrem de fiabil de dezvoltatori.

Știri asociate


Post Altcoin

16 Locuri pentru a verifica datele despre piața Bitcoin partea II

Post Altcoin

10 Instrumente utile pentru a rămâne conectat la piața Bitcoin

Post Altcoin

Schema GAW Miners este dezvăluită în cele din urmă

Post Altcoin

Explicând prețul scăzut al Reddcoin și un apel pentru transparență

Post Altcoin

13 Locuri pentru a verifica datele de pe piața Litecoin

Post Altcoin

Portofele Bitcoin: preferați software-ul pe bază de web sau preferați să mergeți mobil?

Post Altcoin

Bitcoin Whiteboard Marți - Calea de la Expediere la primire

Post Altcoin

Alpha Alpha 7 Release Wallet

Post Altcoin

Calea Potcoin

Post Altcoin

6 sfaturi pentru a vă ajuta să călătoriți cu Bitcoin

Post Altcoin

Cum sa faci bani cu Bitcoin - 99Bitcoins Studii de caz

Post Altcoin

Bitcoin ca investiție pe termen lung